Salata Caesar

de AndrutzaP in Salate, 16 Noi 2016 | 5802 vizualizari

 

Foarte mult imi place salata caesar. Desi nu prea o pregatesc acasa, o comand cat de des pot, atunci cand ies in oras.
 

 

INGREDIENTE

  • o salata verde
  • 1/2 bagheta
  • ulei de masline
  • 2 jumatati de piept de pui
  • 2 lingurite de mustar
  • 50 g parmezan
  • 3-4 fileuri de ansoa
  • 2 galbenusuri
  • 2 catei de usturoi
  • 2 lingurite de sos Worcester
  • 1 lingurita otet
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata Caesar:

    Incepem prin a pregati crutoanele. Taiem bagheta in cuburi si o asezam intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Stropim crutoanele cu ulei de masline, 1 catel de usturoi zdrobit, sare si piper. Omogenizam bine si bagam la cuptor pentru 10-15 minute. 

   Pieptul de pui il condimentam cu sare si piper si-l "prajim" foarte bine intr-o tigaie tefal, antiaderenta, fara a folosi ulei. Sau, il puteti gati pe un gratar de aragaz.

    Cat timp lasam puiul si crutoanele la racit, pregatim sosul. In vasul unui blender vertical punem urmatoarele: cele 2 galbenusuri, 1 catel de usturoi, fileurile de ansoa, cele 2 lingurite de mustar, sosul Worcester, 1 lingurita de otet. Mixam bine ingredientele, pana obtinem o pasta fina, omogena. Apoi, ca la maioneza, adaugam ulei de masline, putin cate putin. Inmultim sosul cu ulei de masline, atat cat ne dorim, pana ajungem la cantitatea de sos dorita. Adaugam parmezanul ras si, daca mai este cazul, sare si piper.

   Montam salata astfel: salata verde, peste carnea taiata feliute si apoi crutoanele. Stropim cu sos si gata.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

puteti adauga, dupa preferinte si alte ingrediente: rosii, ardei...

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Caesar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata turceasca de morcovi